Tijd voor actie.

Over energieopslag in bedrijven wordt allang gesproken. De een droomt van zonne-energie waar geen kWh van verloren gaat. De ander wil zijn CO2-footprint verkleinen. Een derde streeft naar een betere wereld. Mooi! 

Inmiddels is energieopslag niet meer louter een kwestie van idealen. Het is ook een kwestie van ondernemen. Van regeren. Van vooruitzien. Want de wereld verandert razendsnel. De elektrificatie van voertuigen en installaties neemt in hoog tempo toe. Fossiele brandstof gaat eruit, stroom erin. Het aantal zonnepanelen blijft tegelijk maar groeien. En zo ontstaat een dynamiek waar het energienet niet op berekend is. Een dynamiek die vroeg of laat uw business raakt. 

Daarom is het tijd voor actie! tijd om uw eigen energieopslag werkelijkheid te maken. Niet als een experiment. Niet als een oogstrelende innovatie. Maar als een vanzelfsprekend onderdeel van uw installatie. Omdat uw waarde hecht aan continuïteit en efficiency.

Hier wachtte u op.

Ze zijn er al enige tijd. Thuisbatterijen voor particulieren. En reusachtige energieopslagsystemen. Maar wat u nodig hebt als mkb-ondernemer, is iets daar tussenin. Dat is de MKB Batterij. 


Deze Batterij heeft een robuust ontwerp, en is vervaardigd van de beste componenten. Dat is niet voor niets. De bedrijfszekerheid moet ten allen tijde gewaarborgd zijn. Als u wilt experimenteren of een innovatief avontuur wilt aangaan, kunt u vast betere projecten bedenken. Nee, uw energievoorziening wordt er met deze energieopslag alleen maar betrouwbaarder op. 


U kunt klein beginnen, als u wilt. De Batterij is namelijk modulair opgebouwd. U kunt het systeem gemakkelijk opschalen. Toch handig, als uw bedrijf groeit, of als uw installatie meer energie vraagt. De Batterij groeit mee.

Redenen genoeg.

Er zijn redenen genoeg te bedenken waarom aanschaf van uw eigen energieopslag nuttig is voor nu maar vooral voor de toekomst. Ook u kunt bijdragen aan het ontlasten van onze infrastructuur in Nederland.

 • 01.  Uw wilt stilstand door stroomuitval voorkomen.                     
 • De energie-infrastructuur in Nederland is niet berekend op de huidige en toekomstige energiestromen. De kans op stroomuitval wordt steeds groter. De impact op uw business kunt u inschatten. Met de Batterij ligt u er niet van wakker. Business is going on.  • 02. U kunt uw zonne-energie niet terugleveren op het net.           
 • Op een zonnige dag wordt meer stroom opgewekt dan het net aankan. Terwijl u rekent op een hoge opbrengst, is het tegendeel waar. U kunt uw zonne-energie niet kwijt en ontvangt geen SDE-subsidie voor alle kWh’s die verloren gaan. Handig als u dan een buffer heeft waar u uw energie in opslaat.  • 03. Uw netaansluiting is overbelast.                                             
 • Als uw netaansluiting overbelast raakt, wordt uw                stroomvoorziening instabiel. En daarmee uw installatie of productie. Omdat overbelasting een grillig patroon kan hebben, is de vraag hoe u dit oplost. Het antwoord is voortaan eenvoudig. Creëer rust en stabiliteit met een zakelijke batterij.


 • 04.  U wilt congestie helpen voorkomen.                                         
 • Laat het zo zijn dat u niet inzit over uw eigen kWh’s en euro’s. Door uw pieken in stroomopwekking én -verbruik op te vangen met een batterij, neemt u echter uw verantwoordelijkheid. U helpt piekbelasting van het net – en daarmee congestie – te voorkomen. Dat doen we voor en met elkaar. 


De details.

Inclusief omvormer. Om uw zonne-energie geschikt te maken voor gebruik, is een omvormer nodig. Deze maakt onderdeel uit van een stijlvolle configuratie. 

 • 102kW Batterij capaciteit 
 • 90% Depth of Discharge 
 • AC vermogen 50kW / 80A
 • AC of PV gekoppelde configuratie
 • H: 2380mm D: 1100mm W: 1100mm
 • IP54, Outdoor batterij
 • Ingebouwde airconditioning voor koeling