test
Left Right
Itho Daalderop warmtepompen

Itho Daalderop warmtepompen

Lucht/water warmtepomp

Een hybride lucht/water warmtepomp is een apparaat waarmee warmte uit omgevingslucht wordt omgezet in warmte voor de verwarming van een woning. U bespaart daarmee aanzienlijk op uw energierekening en stoot bovendien veel minder CO2 uit.

Het toestel bestaat uit een warmtepomp-deel en een cv-deel. Het warmtepompdeel onttrekt en transporteert warmte uit omgevingslucht naar de woning. De cv-ketel heeft twee functies: bereiding van warm tapwater en bij een hoge verwarmingsvraag kan de cv-ketel ‘bijverwarmen of overnemen’, bijvoorbeeld als het een paar graden vriest. De HP (Cool) Cube is bijzonder krachtig, waardoor u het cv-deel nauwelijks meer nodig heeft om bij te springen voor het verwarmen.

Om een nog hoger rendement te verkrijgen kan de woonhuisventilatie box aangesloten worden op de lucht toevoer van de warmtepomp,  zo word uit de afgezogen lucht de warmte weer optimaal benut.

De Warmtepomp is ook te verkrijgen in de Cool uitvoering, met dit toestel kunt u dus ook uw woning een aantal graden gaan koelen, er moet wel rekening mee gehouden worden  dat dit veelal alleen in goed geisoleerde woningen met vloerverwarming en convectoren toegepast kan worden, met dit systeem hebben we het dan over topkoeling en is niet te vergelijken met airco.

Vraag ons naar de mogelijkheden in uw situatie,  het toestel is ook goed te combineren met een zonneboiler.

Hp Cube.

Basic Cube en HP Cool Cube de perfecte combinatie