test
Left Right
HRE Ketel Solo en Combi ( Micro WKK )

HRE Ketel Solo en Combi ( Micro WKK )

Remeha eVita HRe®-ketel

 

Dé revolutionaire cv-ketel voor warmte, warm water én elektriciteit

Dankzij jaren van innovatie en productontwikkeling zet Remeha opnieuw een enorme stap vooruit: we introduceren de eerste HRe®-ketel ter wereld. Met een Hoog Rendement (HR) en met de ‘e’ van elektriciteit: de Remeha eVita HRe®-ketel. In feite is de eVita een soort privé energiecentrale. De ketel biedt alle comfort en bespaart tot wel 25% van uw energienota. De elektriciteit die de Remeha eVita opwekt komt tot stand met maar liefst 60% minder CO2-uitstoot dan in een grote elektriciteitscentrale.

Omdat de eVita elektriciteit opwekt neemt u veel minder stroom af van het elektriciteitsnet. De kostprijs van de zelf opgewekte stroom ligt ook nog veel lager. De besparing is fors, maar uiteraard afhankelijk van uw woning en huishouden. Op de speciale kamerthermostaat staat precies hoeveel elektriciteit de ketel heeft opgewekt. Hoeveel de Remeha eVita daadwerkelijk gebruikt, opwekt en bespaart wordt pas écht duidelijk wanneer u de balans na een jaar opmaakt. In de zomermaanden zal de eVita minder stookuren maken, terwijl in de winter doorgaans juist intensief gestookt wordt. De stroomproductie is dan uiteraard groter en kan dan regelmatig uw eigen stroomgebruik overtreffen, waardoor u gebruik kunt maken van een terugleververgoeding voor elektriciteit.

Het normaalste comfort van de wereld
De Remeha eVita zit vol complexe techniek, maar als het aankomt op het dagelijks comfort in uw woning merkt u daar niets van. De eVita levert precies hetzelfde comfort als een reguliere Remeha cv-ketel in dezelfde vermogensklasse. De eVita (als combiketel) is een modulerend –dus uitermate zuinig– toestel, met een vermogen tot ruim 24kW en een royale tapwatercapaciteit van 7,5 liter per minuut op 60°C. De eVita is voorzien van extra geluidsisolatie om ook tijdens het opwekken van elektriciteit zo geruisarm mogelijk te functioneren. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit, de draaiuren van de ketel en het type woning is het belangrijk om in samenspraak met uw installateur te bepalen in welke mate uw situatie geschikt is voor de eVita. Voor een indicatie kunt u de Remeha Intelligent Energy Match doorlopen.

Solo- of combiketel, ook te combineren met zonneboiler
De eVita is leverbaar als soloketel en als combiketel, zodat voor vrijwel iedere woning de optimale combinatie kan worden gerealiseerd. In een gemiddelde woning is een eVita combiketel veelal de beste optie. Naarmate de woning groter is en de energiebehoefte groter, kan een soloketel met losse boiler of bijvoorbeeld zelfs een combiketel in combinatie met een  zonneboiler worden toegepast. Er wordt een groot deel van uw verbruik opgewekt met de HRE ketel en toch kan het zijn dat uw stroom verbruik hoger is, een goede combinatie met een zonnestroom installatie is hier voor de oplossing, met beide systemen is het mogelijk uw volledige verbruik van stroom op te wekken.

Premium product
Remeha heeft de eVita HRe®-ketel jarenlang getest en heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling en perfectionering van het toestel. Daardoor is de eVita vooralsnog een ‘premium’ product. Er kunnen in het begin nog maar vrij kleine aantallen worden geproduceerd, en uiteraard moet ook de installatiebranche nog vertrouwd worden gemaakt met de nieuwe technologie. Dankzij uitvoerige praktijktesten zijn er inmiddels meer dan 1.000 eVita’s geïnstalleerd en operationeel in Nederland.

Vanaf 15 januari 2014 kunnen huishoudens in de provincie Gelderland tweeduizend euro subsidie ontvangen voor de aanschaf of huur van een HRe-ketel.