test
Left Right
Zonneboiler Systemen.

Zonneboiler Systemen.

Uw sanitair warmwater  verwarmen? centrale verwarming verwarmen? zwembad verwarmen? vloerverwarming verwarmen?

Het kan allemaal met zonne-energie er zijn heel veel mogelijkheden en schitterende oplossingen met maar  1 doel, en dat is duurzaam verwarmen.

LET OP: HOGE SUBSIDIE BEDRAGEN BESCHIKBAAR vraag ons naar de mogelijkheden

images

 

HRsolar is producent van de gelijknamige serie zonneboilers. De innovatieve zonneboilersystemen worden in eigen beheer ontwikkeld én geproduceerd. Zonneboilers van HRsolar onderscheiden zich door de hoogste opbrengst van Nederland. Door zijn montage-eenvoud en het hoogste rendement, zijn de totale investeringskosten van de HRsolar zonneboiler laag.

 

 

  • Hoog Rendement – Hoogste opbrengst van Nederland
  • Montage eenvoud – Tijdbesparend installatiegemak
  • Esthetische vormgeving – Elegante plaatsing op praktisch elk dak
  • Collector op pv-formaat.


Wat doet een zonneboiler?

 

 

Een zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie om uw tapwater op te warmen. Zo hoeft de gasketel minder/geen aardgas te verbranden om het tapwater tot de gewenste temperatuur te verwarmen. Met een zonneboiler kunt u daarom het milieu en uw portemonnee ontlasten. De combinatie van een zonneboiler en warmtepomp geeft uitstekende resultaten. Meer weten? en of dit mogelijk is in uw situatie? laat het ons weten.

Bereken nu wat een zonneboiler kan doen bij u thuis!

  start zonneboiler calculator <<<<<

 

  Productie film hr solar.

 

zonnewarmtepanelen

* Één of meerdere zonnecollectoren vangen zonne-energie op en zetten dit om in warmte. Deze warmte wordt vervolgens door een vloeistof opgenomen en getransporteerd.

 

* In het voorraadvat bevindt zicht koud tapwater. Dit koude water wordt door de vloeistof vanuit de collector opgewarmd. Wanneer iemand bijvoorbeeld een douche neemt, zal opgewarmd tapwater vanuit het voorraadvat door de gasketel stromen. De gasketel zal het water verder verwarmen mocht dit nodig zijn.

 

* De pompset zorgt voor het rondpompen van de collectorvloeistof en houdt de verschillende temperaturen in de gaten. Van de regeling die op de pompset zit gemonteerd zijn de verschillende temperaturen af te lezen.

 

*  We geven u als  tip mee om de zonneboiler ook aan te sluiten op uw wasmachine en vaatwasser. Zo vangen de zonnecollectoren ook energie op die u kunt gebruiken voor het wassen van uw kleren en servies. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Voorraadvaten

Inhoud [mm] Hoogte [mm] Diameter [mm] Gewicht [kg] Dubbel spiraal
120 980 550 22 Nee
200 1250 606 35 Optioneel
300 1779 606 53 Optioneel
400 1550 734 70 Optioneel
500 1835 815 77 Optioneel
750 1850 996 85 Optioneel
1000 2050 996 95 Optioneel

 

Collector     HPC 2,5    en   ( Nieuw ) HPC 1,6 

Lengte [mm] Breedte [mm] Dikte [mm] Gewicht [kg]
21191630 1183990 9493 3925

 

ReHead Heatpipes.

 

Solar collector met ReHeat Pipes… Nu investeren – direct besparen!

 

Een ReHeat pipe-collector bestaat uit vierentwintig of dertig naast elkaar geplaatste, glazen buizen van borosilicaatglas. De wanden van deze glazen pipes zijn gemaakt van dubbel glas. Binnenin de ReHeat Pipes is een vacuümsituatie gecreëerd, waardoor de warmte extreem goed wordt vastgehouden. Dit principe kent u wellicht van de thermosfles.

Op de binnenwand is een speciale absorber coating aangebracht die bij diffuus licht (bewolking) infrarood straling omzet in warmte.

Aan de bovenzijde is de ReHeat Pipe voorzien van een koperen kop die in de collector wordt geschoven. Deze kop draagt er zorg voor dat de warmte wordt afgegeven aan het water dat langs de kop voert.

ReHeat pipes hebben maar weinig zonlicht nodig om te kunnen presteren en ze doen dit ook als de buitentemperatuur erg laag is. Zelfs bij min 20°C levert de collector bij voldoende straling warm water!

Werking

ReHeat pipe tubes zijn gemaakt van twee lagen 3,3 mm dik borosilicaatglas. Tussen de twee lagen is een vacuüm getrokken van 5 x 10 Pa. Het vacuüm zorgt voor een zeer laag warmteverlies.

Op de buitenkant van de binnenste pijp zijn drie lagen aangebracht:

een anti-reflectie-laag
een absorptie-laag
een infrarood-reflectie-laag

In de binnenste tube zitten aluminium reflectors die de warmte naar een koperen pijp afgeven, gevuld met een vloeistof op alcoholbasis. Wanneer de zon schijnt zal de binnenste, gecoate, glazen pijp opwarmen. Door het vacuüm kan de warmte niet ontsnappen.

De warmte trekt vervolgens via de aluminium reflectoren naar de koperen heat pipe, waarna de vloeistof op alcoholbasis zal verdampen. Bovenin de heat pipe condenseert de vloeistof en geeft daarmee zijn warmte af aan de collectorkop. Vervolgens loopt de vloeistof terug naar beneden waarna de cyclus opnieuw begint.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, loopt er geen water door de buizen. De ReHeat Pipes worden ingesmeerd met een warmtegeleidende pasta (ook wel processor pasta genoemd omdat deze veel in de computerindustrie wordt gebruikt) en in de collectorkop gestoken.

Bij schade kan de heat pipe daardoor vervangen worden, zonder dat het systeem eerst moet worden afgetapt. Het systeem blijft dus gewoon door werken, zonder lekkage. Simpelweg de defecte heat pipe uit het systeem trekken en vervangen door een nieuwe.

 

* uitzonderlijk efficiënte warmtecollector

* geen bewegende delen – zolang de pipe intact blijft, kan hij eeuwig functioneren

* ook gebruikt in de ruimtevaarttechniek

 

Maak direct een afspraak Klik Hier 

FlexHeat_Solar

 

IMG_1482 IMG_1540   IMG_1544

 

 

Oeg Solar en Boilertechniek.

OPWEKKEN, OPSLAAN EN GEBRUIK MAKEN
VAN UW EIGEN ENERGIE MET SOLAR- EN BOILERTECHNIEK UIT DUITSLAND:

Solar-systemen kunnen worden onderverdeeld in twee soorten: fotovoltaïsche en thermische Solar-energie systemen. Fotovoltaïsche installaties produceren elek- triciteit, thermische installaties produceren warmte. Thermische Solar-energie is een lang beproefde en be- trouwbare technologie met uiteenlopende toepassingen.

Enkele van de meest aansprekende voordelen zijn:

 

De emissie-vrije, door zonnestraling gratis verkregen warmte, kan veelzijdig worden toegepast. Van sanitair warmwater voor douche, bad of soortgelijke doeleinden, tot een effectieve ondersteuning van de centrale verwar- ming of voor het verwarmen van bijvoorbeeld een privé zwembad.

Enkele van de meest aansprekende voordelen zijn:

  • Aanzienlijke vermindering van de energiekosten
  • Meer onafhankelijkheid van de prijsontwikkeling van fossiele brandstoffen
  • Het voorkomen van schadelijke CO2-uitstoot
  • Ideale combinatie mogelijkheden met branderketels (gas of olie verwarming)
  • Goedkope invulling van duurzame energie

Maar is thermische Solar-energie ook rendabel? Het zon- licht is gratis, maar natuurlijk dient in de Solar-installatie en de montage ervan te worden geïnvesteerd. Daarom is het belangrijk hoeveel energie er met een Solar-installatie in een bepaalde situatie kan worden bespaard. Dit laatste is in grote mate afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse. De omstandigheden moeten aan bepaalde eisen voldoen zodat de installatie echt rendabel wordt.

 

Maak direct een afspraak Klik Hier