test
Left Right
DUURZAAM NEDERLAND

DUURZAAM NEDERLAND

Wat is duurzame energie?

Welkom bij Duurzaam,

Wat is duurzame energie? Duurzame (of groene) energie is energie opgewekt door schone, onuitputtelijke bronnen. De voordelen van duurzame energie ten opzichte van energie uit fossiele bronnen (aardolie, steenkool) zijn legio:

  • Geen uitstoot van broeikasgassen (CO2) of andere stoffen die schadelijk zijn voor het milieu (of de gezondheid)
  • Minder afhankelijkheid van een klein aantal olie en gas producerende landen. Die afhankelijkheid maakt Nederland kwetsbaar
  • In tegenstelling tot olie- en gasvoorraden raakt duurzame energie niet op

Welke technieken kunnen we voor u inzetten?

  • Zonne-energie  ( Zonnepanelen / Transparante Zonnepanelen /   Zonneboiler met vlakke collectoren of  heatpipes / Solarbuizen / Vacuumbuizen  )
  • Verwarming en airconditioning
  • Ventilatie ( vraaggestuurd en met warmteterugwinning )
  • Warmtepompen ( Lucht/Water ) ( Lucht/Lucht )
  • Hybride systemen
  • Micro WKK ( HRE ketel )
  • Pelletkachels

Van de Ruitenbeek Installatietechniek kan u helpen de voordelen van duurzame energie volop te benutten. Of het nu gaat om een energie zuinige ventilatiebox een douche wtw of zonnepanelen we zijn van alle markten thuis.  We maken een totaal plan als u bijvoorbeeld nieuw gaat bouwen en energieneutraal wil zijn. Is er geen ruimte voor zonnepanelen? en uw wil  wel energie opwekken, dan is de HRE ketel een oplossing, we adviseren u hier graag over, het maken van een afspraak met onze adviseur behoord tot de mogelijkheden dit kunt u doen door het contact formulier in te vullen en te verzenden.

 

Zonne energie:

Gebruik maken van zonne energie kunt u op verschillende manieren doen. Zo kunt u kiezen voor een zonneboiler of voor zonnepanelen. Ook voor dit laatste heeft Van De Ruitenbeek  Installatietechniek sinds 2003 ervaring. Speciaal voor de particuliere en klein zakelijke markt heeft Van De Ruitenbeek  zeer scherp geprijsde  A- kwaliteit zonnepanelen van   Solar Frontier / Renesola / Munchen Solar.  Zoals u van ons gewent bent is de gehele set van top kwaliteit en is  deze set gecombineerd met A kwaliteit omvormers. Voor de montage systemen zijn er verschillende mogelijkheden zo als de veldopstelling of een schuin dak/plat dak opstelling.  Met onze Zonnepanelen maakt u de juiste keuze op het gebied van Duurzaam, Betaalbaar Comfort. Dat is waar Van De Ruitenbeek  Installatietechniek voor staat. Om te laten zien wat zonnepanelen aan rendement leveren, ook in een opstelling op het noorden, hebben we een live zonnestroom systeem wat duidelijk laat zien wat er gebeurd, klik op de link en zie de resultaten ENPHASE ZONNESTROOM SYSTEEM

Onderhoud Zonnestroom systemen:

Er wordt van uitgegaan dat zonnepanelen en de omvormers jaren lang trouw hun werk doen, maar wie controleert dat als u niet over een monitoring van het systeem beschikt? en hoe zeker ben je er van dat het systeem nog optimaal functioneerd? Ook hier voor kunnen we u van dienst zijn, voor het schoonmaken of doormeten van de installatie, defecten opsporen en de beste oplossing bieden als blijkt dat omvormers defect zijn. Voor het demonteren en herplaatsen van systemen kunnen we u  ook van dienst zijn.

We staan voortdurend met onze neus vooraan om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Duurzame energie.  Een doordacht systeem is de Coolwex warmtepompboiler die prima te combineren is met een zonthermisch systeem, het verbruik is tot 65% minder elektriciteit dan een elektrische boiler. Prima  toe te passen in bestaande woningen ter vervanging van de woonhuis ventilatiebox en boiler.

Zonnestroom goedkoper dan stroom van uw  huidige energieleverancier !

Kostenbesparing tot 28%

Wie nu panelen bestelt, betaalt omgerekend maximaal 19 cent per kWh, blijkt uit het onderzoek. Dat is  3,5 cent per kWh minder dan de prijs die energieleveranciers rekenen – een financieel voordeel van 17%. De prijs van 19 cent is conservatief berekend. Met een  realistische berekening kost stroom via zonnepanelen nog maar 16 cent per kWh. Dit is 28% goedkoper dan stroom van de energieleverancier. Voor een gemiddeld huishouden scheelt zonne-energie jaarlijks 157 euro.

Olof van der Gaag van Natuur & Milieu: ‘Zonnepanelen waren al lang goed voor het milieu. Ze zijn nu voor het eerst zo goed voor je eigen portemonnee. Mooi nieuws voor consument en klimaat’.

Natuur & Milieu heeft de investering in zonnepanelen ook vergeleken met de rente op een spaarrekening. Het financiële rendement van zonnepanelen is jaarlijks 13% terwijl een spaarrekening hoogstens 3% per jaar oplevert. ‘Het is dus een stuk aantrekkelijker om je spaargeld op je dak dan op de bank te zetten.’ aldus Olof van der Gaag

20 redenen waarom je een zonnepanelen installatie zou moeten plaatsen! klik hier.

Het volledige onderzoek over de financiële besparing door zonnepanelen is hier te vinden.

Veel daken zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Uw dak ook? klik hier.

Vergelijk energie en informatie over energieleveranciersOverstapgids.nl