test
Left Right
BTW TERUGVRAGEN.

BTW TERUGVRAGEN.

De regeling BTW terugvragen op zonnepanelen

Wij hebben met gespecialiseerde Belastingadviseurs de BTW teruggaaf in kaart gebracht. Daarop zijn afspraken met de Belastingdienst gemaakt en een “teruggaaf-pakket” voor u samen gesteld. Hieronder leest u hoe u hier gebruik van kunt maken.

Voorwaarden teruggaaf BTW op Zonnepanelen:

  • U bent een particuliere afnemer;
  • U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • U heeft de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan bent u in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. U kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat u de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een gespecialiseerde Belastingadviseur, dan verwijzen wij u naar het team van fiscalisten van Van der Zwet Accountants en Adviseurs. Er is geregeld overleg met de Belastingdienst zodat u er zeker van kunt zijn dat de teruggaaf goed wordt geregeld.

BTW Teruggaaf-pakket

Indien u gebruik wilt maken van het teruggaaf-pakket, dan nemen wij namens u contact op met de Belastingdienst voor de registratie, de administratie, de BTW-aangiften, ontheffing en de teruggaaf. Wij vragen namens u alle BTW op de aankoop en installatie van uw zonnepanelen terug. Tot slot doen wij, in overleg met de fiscus, een beroep op goedkeuringen zodat u geen BTW hoeft te betalen over de opgewekte energie. De fiscus stort intussen, binnen 1-3 maanden na het verzoek, de volledige BTW terug op uw bankrekening. Tenslotte melden wij u bij de Belastingdienst weer af als BTW ondernemer zodat u verder niet meer wordt ‘lastig gevallen’ door de Belastingdienst.

Wij rekenen éénmalig vooraf een bedrag van € 100,00 exclusief 21% BTW (€ 21,00) voor deze werkzaamheden. Deze kosten worden éénmalig per automatische incasso geïncasseerd. De BTW ad € 21,00 wordt natuurlijk ook van de Belastingdienst teruggevraagd.

Heeft u interesse? Vul dan het formulier-teruggaaf-pakket in en stuur deze samen met de gevraagde bijlagen naar:

Centrale BTW Teruggave
Postbus 131
2160 AC Lisse

Bent u zelf niet in de gelegenheid om de formulieren uit te printen dan vernemen wij dat graag.
Wij sturen u dan een exemplaar met de post.

BTW TERUGVRAGEN Inschrijfformulier

Het is ook mogelijk om online in te schrijven. Klik daarvoor op de onderstaande button.

BTW TERUGVRAGEN Online Inschrijfformulier